Sayın takipçilerimiz,
Geçen senelerde Holding mağduru olanların dava açarak parasını geri alabileceğini sayfamızdan duyurmuştuk. Zira yıllar önce açılmış davalarda olumlu kararlar verilmiş ve bu kararlar sonrakilere emsal teşkil etmişti.
07.12.2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun`nun 41.maddesi yurtdışında yaşayan holding mağdurlarını yakından ilgilendirmektedir. Bu maddenin yürürlüğe girmesi ile olumlu giden ve mağdurların haklarını almalarını sağlayan davalar akamete uğratılacaktır.
Yürürlüğe giren bu kanun ile son 20 yıl içerisinde dava açmış, davasını kazanmış ancak henüz kesinleşmemiş, dosyası alt mahkemede ya da Yargıtay’da olan bütün holdingzedeler bu durumdan olumsuz etkileneceklerdir. Davaları reddedilecek ve alacaklarını alamayacaklardır.
Yıllar önce dava açarak davalarını kazanmış, hatta alacakları icra dairelerine ödenmiş ancak henüz kararları kesinleşmediği için alacaklarını tahsil edememiş olanların da bu çıkan yeni Kanun’dan etkilenmesi Anayasal bir hak olan mülkiyet hakkının ihlalidir. Bu durum Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırılık teşkil etmektedir. Derdest davaları etkileyecek yasaların çıkarılması Anayasa`ya da aykırı bir durumdur.
TBMM`den gurbetçilerin ana yurt ile bağlarını güçlendirecek ve sorunlarına çözüm olabilecek yasaların çıkarılması beklenirken emeklilik haklarına ya da mülkiyet haklarına zarar veren bu tür yasaların çıkarılması vatan özlemi ile yanıp tutuşan insanlarda derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı meydana getirmektedir.
10.12.2019 tarihinde Radyo Tide ve Tide TV`de saat 9:00`da canlı yayınlanacak olan Merhaba Hamburg programında bu konuyu ele alacağız. Bundan sonraki süreçte holding mağdurlarının haklarını alabilmeleri için ne gibi yollara başvuracağını öğrenmek isteyenler yayını aşağıdaki linklerden takip edebilirler.
Saygılarımızla,
BARUT Avukatlık Bürosu