29.11.2019 Tarihli Genelge Hakkında Önemli Duyuru !!

ÖNEMLİ DUYURU !!!

Bilindiği üzere Yurtdışı Borçlanmalarda kısmi ödeme imkanı bulunmaktadır. Bugüne kadar vermiş olduğumuz bilgilerde bir kısım ödeyerek de SSK’dan emekli olunabileceğine ilişkin bilgilendirmeler yapmıştık.

SGK, 29.11.2019 tarihli genelgesi ile 01.08.2019 tarihinden sonra başvuracak olanların sunmuş olduğu belgelere göre son yıldan geriye doğru ödenmiş kabul edileceğine ilişkin düzenleme yapmıştır. Bu da kısmi ödeme yapacak olanların bundan sonraki borçlanmalarının BAĞ-KUR kapsamında olacağı ve son yılların BAĞ-KUR’a ödeneceği anlamını taşıyor. Yani bundan sonraki borçlanmalarda borçlanacak yıl aralıklarını seçme hakkı kaldırıldığı için ödemeler hep sondan geriye kabul edilecektir. Bu da kısmi ödeme yapıp ileriki yıllarda üstünü tamamlayacak olanların en son yılları BAĞ-KUR’a ödeyeceği ve BAĞ-KUR’dan emekli olacağı anlamına gelmektedir. Bunu kabul etmeyenler ise dava yoluna gitmek zorunda kalacaktır.

İleride davalar ile uğraşmamak ve SSK’dan emeklilik hakkını riske atmak istemeyen müvekkillerimizin kendilerine gelen ödeme cetvellerinde belirtilen borçlanma miktarlarını KISMEN ödemek yerine TAMAMEN ödemeleri önemle rica olunur. Bu genelge çıkmadan önce ödeme süresi geçmiş ya da geçmek üzere olan müvekkillerimizin acilen bizimle bağlantıya geçmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.

NOT: Henüz ödeme cetveli gelmemiş olanlar şimdilik bizden haber beklesinler. İşlemler her ilde farklı olmak üzere başvurudan itibaren 3 ile 6 ay arasında sürebilmektedir.

Avukat Talha Barut

040 636 93 310